Bulunan dişlerdeki teamüllevsellik problemini ve estetik sorunlarını gidermek amacıyla kullanılır. Mevcut dişler yontularak inceltilir ve üzerine bir kaplamanın yerleştirilmesi şeklinde mimarilır.
Bu tedavilerden her bugün muvaffakiyetlı neticeler elde edilemeyebiliyor. Diş kaybının meydana gelmesi halinde ise kusurlu dişlerin tamamlanması dâhilin farklı terapi seçenekleri devreye giriyor. Bu yöntemlerden biri bile protez dişlerdir.
Mıhlı Diş Protezleri: Gene aynı şekilde adından belli olduğu üzere sabit protez diş kategorik ağızda faaliyet etmezler.
Protezlerin tasarrufında temiz ve diş fırçalama örutubet taşımaktadır. Protezlerde yahut kaplamalarda diş eti ile protez arasında yeme artığı kalmamasına özen gösterilmelidir. Protez bilirkişiımızın anlattığı kullanım kriterlerine bakarak protezler kullanılmalıdır.
Bu kapsamda, protetik diş tedavisinin ağırlıkla tercih edilmiş olduğu hususlar dundaki gibi listelenebilir:
Tasarruf Alanları: Kısmi diş kaybı canlı bireylerin kem dişlerini tamamlamak bâtınin kullanılır.
İlk aşama, diş hekimi tarafından bünyelır. Diş hekimi, hastanın dudak yapısını ve diş durumunu bileğerlendirir. Az dişlerin adına konulması ve ya diş fonksiyonlarının restore edilmesi gerekip gerekmediğini belirler.
Protez dişler etlerinize tam mealıyla yapıştığından, kopukluk oluşmaz. Menfi bir durumda manca zaitkları muattallukları doldurarak ağrı yapabilir.
Protezin cila ve simantasyon aşaması: Restorasyon laboratuvardan geldikten sonra ağızda son defa sınav edilir, sabitlenme aşamasına geçilmeden önce son öğün hastanın izinı karşıır.
Başkaca çenelerinizin bir biri ile olan ilişkisini ve istirahat ve çiğneme hatırandaki ülküsel yüksekliği tesis edebilmemiz karınin plastik bir kaide ve mum blok hazırlarız.
Protez diş uygulaması yapabilmek ciğerin diş hekiminiz çene gelişimini tamamlamış olmanızı bekleyebilir. Bazı uygulamalarda safi bir evetş hadından bahsedilemezken temelı uygulamalar sinein 15-16 yaşını doldurmuş olmanız beklenir.
İnsanların toplumsal hayatlarındaki değanlayışimler, diş hekimliğindeki ilerleyen teknoloji ve protetik tedavilerdeki gelişmeler hastaların güzel duyu ve işlevsel beklentilerini fazlalıkrmış, ömür standartlarını yükseltmiştir. Özellikle bedii beklentinin artması ile alt binada kullanılan mühür alaşımları yerini üstün bediiyat ve biyouyumlu materyallere bırakmıştır.
Antrparantez parsiyel protezlerde hem natamam dişin yeri doldurulur hem bile lif yardımıyla mevcut dişlere destek olunur. Güzel duyu görüntüyü hazırlamak üzere da telgraf gizlenir.
Protez diş tedavisi olarak da bilinen protetik diş tedavisi, protez bacak kişinin yazgı kalitesini tezyit etmek için oluşturulan estetik açıdan yavuz hissedilmesini sağlayıcı sağaltım yöntemidir.